Starte bedrift. Skal jeg bli selvstendig næringsdrivende?

Det å starte for seg selv, opprette egen bedrift og bli selvstendig næringsdrivende eller gründer om du vil, er for de fleste en stor og vanskelig beslutning. Fordelene med å drive for seg selv, være sin egen herre og kunne bestemme over sin egen arbeidsdag og sitt eget liv er for mange de viktigste grunnene til å ta steget fult ut og bli gründer på fulltid.

Det er mange faktorer som gjør at det kan være vanskelig å følge hjertet sitt og bli selvstendig næringsdrivende. Vil jeg tjene nok til å dekke mine private utgifter?, hvordan finansierer jeg oppstarten?, hva hvis firmaet plutselig ikke går så bra lengre?, kommer jeg til å savne kollegaer?, og så videre. Det er nok av argumenter for hvorfor man ikke bør starte for seg selv og bli grunder, men det er absolutt mange gode argumenter for hvorfor man bør bli selvstendig næringsdrivende.

[ad]

Her på grundertanker.no gir vi deg tips, gode råd og tanker om det å være selvstendig næringsdrivende og drive for seg selv. Vi gir deg tips til hvordan du får ført regnskapet ditt, hvilken selskapsform du bør velge, hvordan du jobber mer effektivt, hvordan du kommer deg gjennom vanskelige perioder og mye mer. Du er alltid velkommen til å ta kontakt med innspill eller legge igjen en kommentar.