Politiaksjon mot 1801 Nummeropplysninga AS

0

Utallige kataloghaier har i årevis plaget norsk næringsliv med verdiløse og overpriset tjenester og falske fakturaer, uten at dette har fått nevneverdige konsekvenser for bakmennene. Det ser heldigvis ut til å endelig ha kommet til en slutt. Søndag gikk politiet til pågripelse av daglig leder og styreleder i selskapet 1801 Nummeropplysninga AS, og mandag ble også syv av selskapets selgere pågrepet og fengslet.

Etter pågripelsen av daglig leder og styreleder søndag, ransaket politiet både bedriftens lokaler i Trondheim og de siktedes private hjem. Hos styreleder Jonas Voldhagen Myrvold ble det blant annet funnet 330.000kr. i kontanter, pluss bevis for store kontantuttak fra bedriften og overføring av betydelige beløp til utlandet.

Nummeropplysninga AS er bare ett av mange katalogsvindel-firmaer i Norge, men politiaksjonen forrige uke sender et viktig signal til bransjen, og det er overveiende sannsynlig at personene bak flere av de andre verdiløse katalogselskapene nå sover dårlig om natta. Forhåpentligvis vil dette føre til at andre med tilsvarende uærlige hensikter, tenker seg om en ekstra gang og kanskje revurderer forretningsmodellen deres.

Politiet har nå vist at hvis det kommer nok anmeldelser mot en bedrift, så er de villige til å aksjonere. I saken mot Nummeropplysninga AS ble det nok tatt grep i like så stor grad fordi Styreleder drev å tømte selskapet for penger og overførte store beløp til utlandet, noe som peker i retning av et massivt skattejuks, men det er fremdeles lov å håpe at dette er første steget mot å få utryddet en bransje som med fullt overlegg har svindlet bedrifter i mange år.

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR