Ingen skatteincentiver for investering i grunderbedrifter i 2017

1

Det kommer kanskje ikke som den helt store overraskelsen, men i statsbudsjettet for 2017 er det ikke åpnet for å gi skattelette på investeringer i typiske oppstartsbedrifter, selvom det var noe mange hadde håpet på.

Regjeringens “Grunderplan” som ble ferdiggjort i 2015 manglet konkrete tiltak innen skatteincentiver for tidligfase-investeringer, men det ble dog anført at slike incentiver er både effektive og nødvendige, men at det måtte jobbes videre med å konkretisere eventuelle tiltak. Desverre har dette ikke munnet ut i noe konkret på statsbudsjettet for 2017.

Det foreligger mange forslag til hvordan en skatteincentiv-løsning kan utarbeides, bla. har Foreningen for Innovasjonsselskaper i Norge (FIN), foreslått at investoren kan få 25% skatterabatt på det investerte beløpet opp til en million kroner, mot at akjene i selskapet det investeres i, beholdes i et bestemt antall år.

Se også: Bør staten risikoavlaste privat kapital investert i oppstartsbedrifter?

1 kommentar

  1. Jeg er ingen stor fan av partiet Venstre men når det kommer til innvoasjonspolitikk så har de i det minste en visjon og ønsker å gjøre endringer som faktisk vil ha en effekt. Både AP og H er fullstendig tannløse og har i flere tiår ikke evnet å ta grep for å hjelpe frem nye vekstbedrifter

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR