Pass deg for firmalogo.no

14

De siste ukene har jeg fått ikke mindre enn tre tips om ITS AS aka. firmalogo.no, fra grundere som føler seg lurt eller rett og slett bondefanget av uklare og urimelige forretningsbetingelser.

Logo er noe de fleste nystartede bedrifter ønsker å skaffe seg, og siden budsjettet ofte er begrenset, er det mange som lar seg friste av firmalogo.no sitt gratis-tilbud. Problemet er bare at tilbudet om gratis avbestilling bare gjelder i fem dager fra bestilling, og gjennomgangstonen er at kunden først mottar første logoutkast noen timer etter at avbestillingsfristen har utløpt. I praksis er angrefristen derfor værdiløs for kunden, og mange blir møtt med en faktura fra ITS AS på et produkt de ikke ønsker.

Uklare forretningsbetingelser

Firmalog.no sine forretningsbetingelser er tilgjengelige på firmaets nettsider og kunden må bekrefte å ha lest disse, før bestillingen kan sendes. Det kan derfor argumenteres for at kunden er innforstått med betingelsene før bestilling, men det gir uansett ikke selger et frikort til å kunne ha betingelser som må anses som sterkt urimelige for kunden.

På flere punkt strider selskapets betingelser direkte mot norsk lov, bl.a. krever de betaling før det utstedes faktura. De vil også holde bestiller personlig ansvarlig for ubetalte krav, selvom bestillingen gjøres på vegne av en bedrift. Om dette ikke er direkte ulovlig, er det ihvertfall i en gråsone, og meget spesielt. Det er selvsagt ingen seriøse bedrifter som holder en ansatt i et firma personlig ansvarlig for en bestilling gjort på vegne av firmaet.

ITS AS har flere ganger måtte møte i retten for å forsvare seg mot sin tvilsomme praksis, og har flere ganger fått sterk kritikk av dommeren for avtalevilkårene deres. Bl.a. tapte de en sak i Haugaland Tingrett som de hadde anlagt mot en kunde som nektet å betale. Her anførte dommeren følgende i dommen:

Faksimile hentet fra diskusjon på freak.no

Uklare priser

Som om uklarheten rundt retten til avbestilling ikke skulle være nok, opererer firmalogo.no også med en uklar prisstruktur, som gjør det vanskelig, om ikke umulig for kunden å vite hva som faktisk skal betales for en tjeneste:

Skjermdump av deler av forretningsbetingelsene til firmalogo.no
Skjermdump av deler av forretningsbetingelsene til firmalogo.no

Mange med dårlig erfaring med firmalogo.no

Desverre er det mange grundere og selvstendige næringsdrivende som har blitt lurt av firmalogo.no sine tvilsomme betingelser. Flere rapporterer om direkte truende adferd fra ITS AS sin eier, når det oppstår uenighet om betalingen.

Et par henvisninger til diskusjoner rundt firmalogo.no sin praksis:

14 KOMMENTARER

 1. hold dere langt borte fra dette firmaet som det er teknisk mulig. eieren er bare ute etter å tyne deg for mest mulig penger og kommer med trusler om både det ene og det andre hvis ikke du betaler uten å ha noen som helst juridisk ret.

 2. At noen kan holde på som dette å sove godt om natta skjønner jeg ikke. Jeg anbefaler alle å lese hele tråden på freak.no det er god underholdning.

 3. Jeg har fått en faktura fra denne Erik Wager og hans svindelfirma på nesten 3000 kroner på noe jeg aldri har bestilt og som jeg også helt klart har gitt ham beskjed om. Hans forretningside er ikke noe annet en simpel svindel, han leverer ikke noe produkt men tjener penger på å true folk til å betale tullete gebyrer og avgifter. HOLD DERE LANGT BORTE FRA ALT DENNE PERSONEN ER INVOLVERT I.

 4. samme person står også bak andre nett sider som feks logoshop.no med samme driten bare i en litt annen innpakning. vær obs å styr unna, det er bare problemer med slike folk

 5. Man trenger egentlig ikke å være professor for å skjønne at alle referansene de oppgir er falske 🙂

 6. Dessverre kan svindlere som denne Erik Wager utnytte smutthull i det norske rettsvesenet til å true folk til å betale regninger som er helt åpenbart grunnløse. Han regelrett trakasserer dem som ikke vil betale og begrepet god inkassoskikk er helt ukjent for ham. Det er trist at samfunnet vårt ikke har mekanismer som kan sette slike svindlere ut av funksjon, men det er dessverre ikke mulig og de får holde på år etter år.

 7. Ut fra referansene til firmalogo.no er det også helt tydelig at dette er en totalt verdiløs tjeneste. Du får bedre logoer for 5 dollar på fivrr.com enn det rælet Erik Wager kan levere. Det igjen også bare viser at hans firma overhodet ikke er basert på levering av en tjeneste, det dreier seg bare om å lure kunder inn i en jevn strøm av uberettiget krav og så ellers true folk til å betale. Hvis den som blir utsat for hans svindelmetoder vet hvordan utenretslig innkrevning fungerer i Norge skjønner han fort at han ikke kommer noen vei der, og han fortsetter istedet med verbale trusler mot både deg selv og familien din. Erik Wager har ganske enkelt ingen moral fra der han sitter i kjelleren til mammaen sin og hamrer løs på tastaturet sitt mens han tenker ut nye måter å svindle på.

 8. lol, ser at Wager rir hesten ennå. Jeg hadde en lengre feide med ham for et par år siden men tullingen måtte gi seg til slutt. Egentlig ganske utrolig at han ikke har møtt seg selv i døren ennå men før eller siden vil han svindle feil person og få noen store gutta på døren som forhåpentligvis kan banke litt fornuftig inn i ham.

 9. logobylogo.co.uk er en annen site som også drives av den samme Erik Wager og en kjapt google søk gir en del morsom lesing. Det er helt tydelig at det ikke bare er norske kunder han har svindlet, han har hatt ambisjoner langt uten for landets grenser 🙂

  På denne siten har selskapet utelukkende fått 1 stjernes reviews og ord som svindel og scam er gjennomgående: https://www.sitejabber.com/reviews/www.logobylogo.co.uk

 10. Lol takker Dr. D der fikk jeg meg en god latter 🙂 Erik Wager er jo ikke noe annet enn en liten jypling på 26 år og det er helt utrolig at han får holde på som han gjør år etter år.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR