Online verktøy for likviditetsbudsjettering

0

Alle grundere vet hvor viktig det er å holde stålkontroll på kontantflyten ut og inn av firmaets bankkonto, men desverre er det både tidskrevende og besværlig å vedlikeholde et godt regnearkbasert likviditetsbudsjett, i f.eks. Excel. Heldigvis finnes det alternativer, som er både rimelige og enkle i bruk.

Et slikt alternativ, som jeg selv har brukt mye, er Pulse. Dette er et webbasert verktøy som lar deg opprette og vedlikeholde bedriftens likviditetsbudsjett direkte i nettleseren. du kan registrere inntekter og utgifter og appen sørger for å automatisk oppdatere budsjettet. Repeterende utgifter, som f.eks. kontorleie og lønn registreres med noen enkelte klikk, uten at du trenger å registrere utgiften for hver enkel måned.

En stor fordel med Pulse er at du raskt kan oppdatere budsjettet ut fra gitte scenarioer. Har du f.eks. en stor kunde som bidrar med en fast inntekt månedlig, kan du med bare et enkelt klikk se hvilken innvirkning det får på bedriftens kontantflyt, om denne kunden skulle falle fra, eller inntekten fra kunden for eksempel skulle bli halvert.

Rimelig i bruk

Et abonnement på Pulse starter på bare 14 amerikanske dollar pr. måned, men det finnes faktisk også en gratis-versjon som, på tross av noe begrenset funksjonalitet, er helt grei hvis du ikke trenger mulighet for å generere rapporter, laste opp filer til budsjettet ditt, etc. Gratisversjonen er godt gjemt på nettsidene til Pulse, men skjema for registrering finnes her.

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR