Nettkatalogen still going strong

3

Det er mer enn syv år siden jeg skrev om mine erfaringer med nettkatalogen.no, noe som er ett av de mest leste innleggene her på grundertanker.no, med mer enn 300 kommentarer. På tross av at det med jevne mellomrom er saker oppe i media om hvordan disse kataloghaiene driver deres tvilsomme praksis, lever mange av nettkatalogene fortsatt i beste velgående.

på tross av en mengde advarsler fra NHO, Virke og andre næringslivsorganisasjoner, og flere gode tiltak som f.eks. varslingslisten.no, så opplever tusenvis av norske bedrifter fortsatt å motta urettsmessige krav fra nettkataloger i inn og utland.

Nå har jeg ikke belegg for å si at Nettkatalogen.no fortsatt driver sin tvilsomme faktureringspraksis, men det er iøynefallende at selskapet påstår de har en million brukere, men i 2015 bare omsatte for 104.000kr. Nå kan det selvsagt være fordi faktureringen skjer via et annet selskap, men det kan også være et tegn på at Nettkatalogen kanskje ikke er så populær som den liker å fremstå. Selskapet er heleid av Advista AS, som også eier 180 nummeropplysningen AS, 180 Opplysningstjenesten AS og 180 Mobil AS, selskaper som alle har et rykte på seg for å sende ut urettsmessige krav og drive med tvilsomme salgsmetoder.

3 KOMMENTARER

  1. Jeg kan bekrefte at de holder på med sine ulovlige metoder ennå. Det er ikke mer enn et par uker siden jeg ble oppringt av en slesk selger fra 180.no og på tross av at jeg gjentatte ganger sa klart nei til deres tilbud, dumpet det allikevel en faktura ned i postkassa. Ikke svarte faen om jeg kommer til å betale denne uansett hva de finner på av løgner.

  2. Hei Jonas,

    Takker for kommentaren og bekreftelsen på at Advista og deres datterselskaper fremdeles kjører i samme spor.

  3. Gjør ikke de fleste kataloger det samme? Altså villeder kunder ved å skryte på seg henvisninger..

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR