Gratis webbasert regnskapssystem

1

Det blir mer og mer vanlig å benytte online, webbaserte regnskapssystemer, også for selvstendige næringsdrivende. De fleste slike systemer er betalte løsninger der leverandøren tar seg av driften, men det finnes også enkelte gode og gratis systemer du kan installere på egen server.

[ad#ad-1]Fordeler med å ha regnskapet online
Den største fordelen med et online regnskapssystem er at du har tilgang til regnskapet uansett hvor du befinner deg. Så lenge du har tilgang til Internett og en nettleser har du det du trenger for å bruke regnskapssystemet. Les mere om dette her og her.

Front Accounting, åpenkildekode regnskapssystem
Front Accounting er et webbasert regnskapssystem som er basert på åpen kildekode. Dvs. At du kan laste ned og bruke systemet, uten at det påløper noen lisenskostnader. Du må imidlertid selv sørge for installasjon av systemet på din egen server eller webhotell, og får du problemer kan du ikke nødvendigvis forvente at det står folk klar til å hjelpe deg.

Systemet inneholder det som trengs av moduler for et komplett regnskapssystem, fra fakturering og innkjøpsordre, til bilagsregistrering, rekontro og hovedbok. Alt er tilgjengelig via et forhåndsvis enkelt brukergrensesnitt, så har du litt erfaring med andre regnskapssystemer bør du raskt kjenne deg igjen her.

Den store ulempen med systemet, sett fra et norsk ståsted, er at det er på engelsk. Det betyr at både brukergrensesnitt, rapporter og dokumenter produsert i systemet ikke umiddelbart er mulig å få på norsk. En annen utfordring er norske momsregler. Det er fult mulig å sette opp flere mva-klasser, men det å generere omsetningsoppgaver kan være litt pes.

[quotes_right]Fordeler med å ha regnskapet online
Den største fordelen med et online regnskapssystem er at du har tilgang til regnskapet uansett hvor du befinner deg. Så lenge du har tilgang til Internett og en nettleser har du det du trenger for å bruke regnskapssystemet. Les mere om dette her og her.[/quotes_right]

Norsk kontoplan
Front Accounting inneholder som standard ingen norsk kontoplan, men det er relativt enkelt å sette opp nye kontoer og kontogrupper, så det er fult mulig å tilpasse systemet til norske forhold.

Hvordan er systemet i praktisk bruk?
Jeg har brukt Front Accounting for et lite selskap i ca. et år nå og min erfaring er at det fungerer relativt bra. Med en grunnleggende forståelse av prinsippene for dobbel bokføring og forskjellen på kreditt og debet så går det meste ganske greit. Systemet har gode muligheter for rapportering og alle rapporter kan eksporteres til PDF. Et pluss er det også at rapportene er visuelt fine og fremstår profesjonelt.

Front Accounting er ikke nødvendigvis et bra valg for alle, men med litt kunnskap om PHP og MySQL, slik at du selv kan sette opp og drifte systemet, i tillegg til litt regnskapsforståelse, så er det fult mulig å benytte systemet med et godt resultat.

[information_box title=”Eksterne linker:” ]* FrontAccounting.com[/information_box]

 

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR