Enkelt å drive bedrift i Norge men vanskelig å få kreditt

0

Statistikken for 2012 fra Doingbusiness.org viser at Norge er det 6. enkleste land å drive bedrift i, målt ut fra en rekke faktorer som hvor enkelt det er å etablere et firma, til hvor god sikkerhet investorer har. I forhold til andre OECD-land skiller Norge seg imidlertid negativt ut på ett punkt; Hvor enkelt det er for bedriften å få kreditt.

[ad#ad-1]Mangel på kapital er et stort problem for mange nystartede bedrifter. Norge har svært generøse støtteordninger for nyetableringer, gjennom Innovasjon Norge, men for mange er det fremdeles et stort gap mellom dette og en posisjon der bedriften kan stå på egne ben.

Norske banker er ofte svært tilbakeholdende med å gi lån eller kassakreditt til nystartede selskaper uten at bedriften eller eierne bak kan stille massiv sikkerhet. Dette gir seg desverre utslag i at bedriften ikke får tilgang til nødvendig kapital for å vokse og komme i en posisjon med positiv kontantstrøm, og mange må derfor legge inn årene. At vi i Norge i tillegg ikke har noen tradisjon for såkalte Business Angels og tilsvarende former for privat risikokapital, gjør ikke saken bedre.

Statistikk fra http://www.doingbusiness.org

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR