Nettkatalogene blir ekskludert fra Google

22

[ad#ad-2]Svært mange næringsdrivende har opplevd å motta urettmessige fakturaer på oppføring i diverse kataloger på Internett. En overveiende del av trafikken til disse nettkatalogene kommer fra søkemotorene, med Google i spissen. Nettopp Google har annonsert at katalog-sider nå vil bli degradert i søkeresultatene, noe som vil få en dramatisk konsekvens for trafikken til disse katalogene og dermed også omsetningen.

Verdien av en oppføring i en Internett-katalog har svært nesten alltid praktisk talt ingen verdi for kunden, samtidig som katalogen opererer med kostbare oppføringspriser og tvilsomme forretningsmetoder. Oppføring uten kundens samtykke, fakturering for tjenester som kunden ikke ønsker og utbredd bruk av trusler for å få kunden til å betale, er bare noen av de tvilsomme metodene Internettkatalogene benytter seg av.

En gjenganger er Nettkatalogen.no som er kjent for å drive med negativt salg i stor stil. De sender uoppfordret ut en mengde fakturaer til næringsdrivende, med håp om at noen ikke sjekker nøye nok og betaler. Dette er naturligvis ikke bare en etisk råtten forretningsmetode, men også direkte ulovlig.

Heldigvis vil Nettkatalogen.no og andre tilsvarende kataloger gå en hard tid i møte. Uten trafikkgrunnlaget fra Google er det ikke utenkelig at disse katalogene vil miste langt over halvparten av sine besøkende. Spørsmålet blir da om den reduserte trafikken og det medfølgende fall i omsetningen vil få katalogene til å gi opp og forsvinne, eller om deres sleske selgerkorps vil bli ennå mer aggressive og finne på nye ulovlige salgsmetoder.

22 KOMMENTARER

 1. Ikke et sekund for tidlig spør du meg. Nå blir vi kanskje fri for disse parasittene som ikke bidrar med noe som helst samfunnsnyttig, men bare skor seg på å svindle andre.

 2. skjønner ikke alle at alle sider som micke lager er google sponsa og finnalle sponsa, sikkert noe kompis greier…
  micke har ett postboks basert:-) kontor i london…nuf og ltd.
  han tjener noen dollars fra google annonser og gir inntrykk at alle sider er seriøse.
  sjekk alle sidene til micke og så ser du at alt er sponsorlinka og med noe synsing om det ene og andre, dette betaler dere for:—)
  gutten tror at han driver med business

 3. hallo
  ser på sidene til mick, bare svada jo…
  finnalle.no har jeg jobbet hos i 5 mnd, ikke noe bedre salgsopplegg enn hos bedriftskatalogen.no
  vet at gutta på finnalle.no og mick skal skrive dritt om andre på nettet for å få frem finnalle.no

 4. Hei Pål aka. Ole Hansen,

  Siden kommentarene “deres” er postet fra samme IP-adresse og med svært kort mellomrom antar jeg at det er samme person som står bak, men jeg skal nå svare uansett:

  Det er ingen hemmelighet at jeg driver mine nettsider gjennom et NUF og derfor har en «postboks-adresse» i London. Man kan mene hva man vil om NUF som selskapsform, hvis du leser litt rundt på dette nettstedet skjønner du fort hvor jeg står. Når det er sagt har NUF sine svakheter og passer ikke til alle typer bedriftsetableringer. Derfor driver jeg også et tradisjonelt AS, som holder på med ting ganske anderledes enn å drifte nettsteder. Den norske avdelingen av NUFet er forresten ikke noe postboksselskap, men blir drevet fra et kontor på Fakkelgården på Lillehammer. Er du i området er du velkommen til å stikke innenom for en prat.

  Det er heller ingen hemmelighet at en stor del av motivasjonen min for å drive nettstedene jeg gjør, er å tjene penger på dem. Google AdSense er en mindre, men viktig del av omsetningen, men jeg føler imidlertid ikke at annonsørene på noen måte får diktere hva jeg skal eller ikke skal skrive.

  Jeg har ikke som noe mål at det jeg skriver skal være objektivt og jeg mener ikke at jeg på noe tidspunkt har gitt uttrykk for dette heller. Det får være opp til hver enkel om dem vil bruke tid på nettsidene drevet gjennom firmaet mitt eller ikke, men jeg respekterer at folk har et annet syn på ting og alle er naturligvis velkommen til å ytre dette her.

 5. LOL. Her var det tydeligvis en selger fra en av disse katalogene som gikk tom for argumenter å måtte ty til personangrep. Kudos til Mick for faktisk å gidde å svare seriøst på kommentarer fra en person som åpenbart lider av spaltet personlighet 🙂

 6. >sjekk alle sidene til micke og så ser du at alt er sponsorlinka og
  >med noe synsing om det ene og andre, dette betaler dere for:—)

  Denne var så festlig at jeg bare må kommentere den. Så du mener altså at det er en bedre forretningsmodell å sende masse regninger til folk som ikke har bedt om det enn det er å reklamefinansiere et nettsted? Du burde ringe VG og Dagbladet som det første mandag morgen og tipse dem om at dem burde legge om fra avisdrft til katalogdrift, da det etter din mening er en bedre forretningside.

 7. Det er tydelig at ikke alle liker det blir satt søkelys på tvilsomme forretningsmetoder blant katalogene. Man kan jo bare stille seg spørsmålet hvorfor.

 8. Ja, vi går spennede tider i møte. Jeg gleder meg til å få gode treff på firmaer og navn i motsetning til nå. Søkeresultatene på norske Google kommer til å bli drastisk forandret, kanskje det blir den største enkeltforandringen noensinne av norske søkeresultater. Og det er ikke et sekund for tidlig.

 9. Tonny> Dette var faktisk også min tanke. Google sine søkeresultater svømmer idag over av katalogtreff. Katalogene har vært veldig flinke på SEO og det gjør at mange av treffene på førstesiden ofte er kataloger. Jeg tror Google gjør noe veldig lurt ved å nedprioritere katalogresultater å prioritere andre treff. Det er klart at nettkatalogene ser på dette som en trussel. Hadde jeg eid et katalogselskap hadde jeg også protestert og kjempet imot å miste businessen min, men for den jevne internettbruker er dette udelukkende positivt.

 10. Det er rart at bransjen selv ikke utfører en internjustis. Det finnes jo flere seriøse kataloger på markedet også, feks har jeg inntrykk av at Eniro driver rimelig seriøst. Disse firmaene må jo slite noe enormt med det negative ryktet som de mange cowboy aktører er med å skape.

 11. katalog snylterne er ikke noe annet en parasitter som ikke bidrar med noen verdiskapning. Straks noen setter søkelyset på deres bedritne forretnings metoder så begynner de med angrep, dritslengning og trusler som lengre oppe på denne siden. Honør til de som setter søkelyset på katalog virksomheten og sprer informasjon som kan gjøre at andre ikke går i fellen er bare bra. Det er vel det katalogene skjønner og derfor forsøker de seg på svertekampanjer for å unngå negativ omtale.

 12. Øverst på listen troner Avanti Media / finnalle / Gothia Finans
  Avanti Media er i Forliksrådet nesten hver dag med fortvilede firmaeiere som blir lovet et 6 mnd prøveab. som resulterer i ny regning på 7500.- da de ikke blir opplyst at de må si fra etter 5 mnd. om at de ikke ønsker videre avtale. Forliksrådet skjønner ikke hvor smarte Avanti Media er. Du ender opp med å betale om ikke noen snart tar de til retten.
  Godt å lese at deres storhetstid snart er over.

 13. Kjempebra, for disse forkludrer søk, og er til null hjelp når en er etter et spesifikt produkt, for de legger inn en masse ikke-relevante funn.

  Om alle disse ‘money-spinnerne’ forsvant ville det bli vesentlig enklere å finne det en virkelig er etter.

  Ble nettopp nesten lurt av en av disse, men fant det ut i tide. Og selgerrotta brukte Google-listing som et argument for å bruke tjenesten (Nettkatalogen/180.no).

  Er veldig godt fornøyd med web-sider som dette som blottlegger uhumskhetene.

 14. Mental voldtekt

  Ble ringt opp igjen av selger fra 180.no etter at jeg hadde i veldig klare ordelag gjort oppmerksom på at jeg ikke ønsket tjenestene deres.
  Fortalte selger igjen og igjen NEI, ER IKKE INTERESSERT, men faenskapen ga ikke opp, halverte pris, og kvernet på. Jeg var opptatt med noe helt annet, og for å bli kvitt gnåla, ga jeg meg. Tenkte da at, ok. kan prøve dette.
  Snakket senere med en som er i samme business, og han fortalte at disse turboselgerne legger seg på hjul, og at det er bare å henge opp på dem.
  Og at tjenestene deres er bortkastede penger. Skulle ønske at jeg hadde gjort det der og da. Men faenskapen presenterte også å kvine om hvor mye tid og penger han hadde brukt på meg!!

  Navnet på blodigla er
  Niclas Brage
  Salgskonsulent

  Tlf: 815 50 160
  Faks: 815 50 161.

  Kanskje jeg skulle prøve ‘svart papir’ trikset på faksen hans?
  (På gamle faksmaskiner sendte man en melding med svarte ark som gikk rundt i en sirkel på ens egen maskin, og brukte opp alt blekket eller toneren på mottakermaskinen, slik at denne mistet alle meldingene som kom etter. Var visstnok en veldig effektiv måte å hevne seg på firmaer som hadde lurt en).

  Så en samlet front mot disse snylterne hadde vært fint!

  Jonn Mero
  writeone

 15. Svindlere!
  Finnalle,no og Avantimedia er svindelfirmaer som alle bør holde seg langt bunna!
  Hilsen Geir Lilejord, bergen

 16. Hei Geir!
  For noen måneder siden ringte en hyggelig, men meget pågående fyr fra “finnalle.no”
  Finnalle.no og Avantimedia har nå fått sine penger, men moralen er:
  Ligg lavt i terrenget når slike sleipinger ringer, jeg gikk på “limpinnen” som ble lagt ut som agn. Idag, mange måneder etter at vi sa ja til et prøveabbonement på 6 måneder og over 5000 kroner fattigere klarte firmaet finnalle.no å rette opp feilen som ble lagt inn på vår webside. Ingen har klart å komme inn på vår webside, da denne har vært tuklet med helt fra start av.
  LIGG UNNA SVINDELSELSKAPENE. Ingen ser at det er en svindel på gang, men la firmaene bevise at de ikke er SVINDLERE. La oss intetanende ha mulighet til å dobbeltsjekke eksisterende firmaer som virkelig har lykkes etter en annonse gjennom f.eks. Finnalle.no
  HA FORTSATT EN GOD DAG.

 17. Ja, jeg hater også disse telefonselgerne! Det er en med navnet Chris A. Hagen som jobber for gulesider som er en rævhøl! Han gir seg faen meg ikke, og han tror han er skikkelig rå med det han driver med. Han maste og maste på meg, og tok ikke nei som et svar, men til slutt skjærte jeg han og han løp og gren til sjefen sin.

  Hvis du er uheldig nok til å motta en telefon fra han, bare legg på!

 18. Jeg syns bare synd på dem jeg. Ringte en selger som het Shayan Kordestani. Det endte med at han spurte meg om jobb fordi han ikke hadde penger til husleie osv.

  Endte med at jeg ga gutten en mulighet i snekker bedriften min, men det blei for tung jobb for han, klarte ikke det å jobbe fysisk.

  Nå jobber Shayan på dressmann tror jeg. og det er etter 3 år på BI.

  Stakkars gutt.

 19. Da tror jeg du tar feil Egil. Møtte Shayan og typen hans for noen dager siden. han nevnte ikke noe om det da?

 20. FinnAlle.no / Avanti Media er et svindlerfirma som lurer sine kunder med automatisk fornying av abb. (selv om annet er muntlig avtalt). Til slutt ender du med innkalling til forliksråd i Oslo, som betyr at du er fucked dersom du ikke bor i hovedstaden.

  Styr unna jævlene i Avanti Media!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR