Ti enkle knep som gjør din bedrift miljøvennlig

0

[ad#ad-1]Det kan virke som om at markedsføringsargument nummer en for mange store bedrifter idag, er hvor miljøvennlige de er. Mange liker å skryte av deres engasjement for miljøet, vise frem deres fine miljøsertifiseringer og i det hele tatt fremstå som miljøets høye voktere. Som selvstendig næringsdrivende i en liten bedrift er det sjeldent mulighet for å bruke millioner på et CO2-reduseringsprogram eller et opplæringsprogram for å få de ansatte til å slukke lyset når de går hjem, men det er nok av enkle ting du kan gjøre for å bedre både din egen og din bedrifts miljø-samvittighet.

(1) Reduser temperaturen på kontoret. Sitter du i eldre kontorlokaler er det ofte ikke veldig god styring av innetemperaturen. En termostat som regulerer temperaturen og kanskje skrur den ned noen grader på natten, er en effektiv måte å spare både strøm og penger på.

(2) Dropp bilen til jobb. Gå eller finn frem sykkelen og bruk den til og fra kontoret. Ikke bare sparer du miljøet, du sparer også penger og får mer energi av den fysiske aktiviteten.

(3) Slå av når du drar hjem. Slå av lyset og datamaskinen når du drar fra kontoret. Kanskje du har skrivere, access-punkter og annet utstyr du også kan slå av. De bruker kanskje hver især ikke så mye strøm, men tilsammen gjennom et helt år blir det fort en del.

(4) Dropp faksen. Du har kanskje ikke en faksmaskin, men driver du som jeg håpløst gammelt og umoderne, er faksen fremdeles et nyttig arbeidsredskap. Send maskinen til gjenvinning og opprett en eFax konto. Du sparer strøm til maskinen og får alle faksene dine direkte i innboksen.

(5) Kjøp brukt. Trenger du virkelig å kjøpe en helt ny kontorpult? Ofte får du pent brukt kontorutstyr til en brøkdel av prisen. Bra for både miljøet og økonomien.

(6) Kjøp kvalitet. Noen ganger må man kjøpe nytt. Kjøp da produkter av god kvalitet. Det koster kanskje litt mer men de holder som regel lengre, noe som betyr mindre avfall.

(7) Del med andre. Trenger du virkelig en skriver, scanner eller projektor for deg selv? Sitter du i et kontorfellesskap er det opplagt å dele slikt utstyr med dine naboer. Dere sparer alle penger og hjelper miljøet.

(8) Bruk biblioteket. Ditt lokale bibliotek kan fort vise seg å være en viktig kilde til viten og informasjon du trenger. Kanskje de har nettopp den boken om regnskap du trenger å lese?

(9) Dropp flaskevannet. Vann fra kranen er stort sett veldig bra her i Norge. Flaskevann er både dyrt og miljøfiendtlig.

(10) Spar på rengjøringen. Vel, du trenger kanskje ikke å droppe rengjøringen av kontoret, men kanskje det er mulig å redusere mengden kjemikalier? Varmt vann med litt sitronsaft tilsatt funker glimrende til å vaske både pult og gulv.

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR