Gratis skjema for føring av reiseregning

3

[ad#ad-1]Fornyings- og administrasjonsdepartementet har lansert et online skjema for generering av reiseregninger. Skjemaet tar deg stegvis gjennom utfyllingen og til slutt kan du skrive ut all informasjonen på et format som lever opp til kravene som stilles for dokumentasjon av reiseutgifter.

Skjemaet er primært beregnet for arbeidstakere, men også selvstendig næringsdrivende kan ha glede av tjenesten. Driver du et AS eller NUF kan du føre reiseregning etter statens satser og bl.a. få skattefri kostgodtgjørelse. Er du f.eks. På et utenbys møte som tar deg mellom 9 og 12 timer, fra du forlater hjemmet, til du er tilbake, vil du kunne få en skattefri kostgodtgjørelse på 260kr.

Driver du derimot et enkeltpersonsforetak, må du kunne dokumentere alle utgiftene dine. Du kan fremdeles få kjørselsgodtgjørelse ved bruk av privatbil i jobben, men du kan ikke få utbetalt skattefrie standardsatser for diett og overnatting. Er du på et møte som tar deg totalt 10 timer, inkludert reisetid, kan du altså ikke få utbetalt 260kr. Skattefritt, som du ville hvis du hadde drevet et AS eller NUF, men du kan få fratrekk for dine faktiske utgifter til mat i løpet av dagen.

Skjemaet finner du her.

3 KOMMENTARER

  1. Reiseregningen.no er blitt lagt ned!!!
    Noen som har noen forslag til tilsvarende side? (Enkel føring av reiseregninger med automatisk utregning av satser etc. – gratis…).
    Sukk… alltid skal de fjerne de mest praktiske tingene!

  2. problemet var vel at reiseregning.no konkurrerte med private selskaper og det er ikke lov. Staten skal ikke tilby noe gratis som private firmaer tilbyr som en betalt tjeneste.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR