Selvstendige næringsdrivende har det bedre

3

[ad#ad-1]Statistisk Sentralbyrå gjennomførte i 2007 en nasjonal undersøkelse om livsløp, generasjon og kjønn, som bl.a. forteller en del om hvilke yrkesgrupper som trives best på jobben. Kanskje ikke så overraskende kom selvstendige næringsdrivende veldig bra ut og generelt har en høyere trivsel enn lønnsmottakere.

Både kvinnelige og mannlige næringsdrivende er overrepresentert i gruppen som trives veldig godt på jobben. Andelen med høy trivsel er størst blant kvinnene, som kan ha noe å gjøre med muligheten for å kombinere jobb og familie på en tilfredsstillende måte, noe som generelt er av høyere prioritet for kvinner enn menn.

Så på tross av større økonomisk usikkerhet, lavere stillingstrygghet, høy arbeidsbelastning og mange andre negative faktorer den selvstendige næringsdrivende må slite med, er situasjonen kanskje ikke så ille allikevel. Friheten til å bestemme over sin egen jobbsituasjon og hverdag har for mange av oss overveiende betydning for vår generelle trivsel.

Link til mer informasjon om undersøkelsen finner du her.

3 KOMMENTARER

  1. Jeg er selvstendig, tjener omtrent halvparten av hva jeg gjorde da jeg var lønnsslave men jeg hadde ikke gått tilbake til jobben min for alt i verden. Jeg stortrives med livet slik det er nå. Penger er lang fra alt.

  2. Dette overrasker meg ikke å lese. Jeg tjener (visstnok) ikke så mye mer enn jeg ville fått på sosialen akkurat nå, gjennom mitt enkeltpersonforetak (som forøvrig drives av bloggen jeg linker til i navnet). Og jeg, som trinemor, ville ALDRI gått tilbake igjen til en vanlig jobb. Jeg vet at hvis jeg (og du også, trine) bare fortsetter som vi gjør nå, så vil pengene komme lettere etterhvert. Det gjelder å ikke gi opp!

  3. Sindre> Jeg er helt enig. Jeg har jobbet 7-8 år som selvstendig. De første 5 årene tjente jeg langt mindre enn det jeg hadde gjort om jeg hadde fått sosialhjelp, men de siste årene har pengene begynt å komme og nå tjener jeg faktisk ganske bra. Og jammen som det smaker å tjene penger etter å ha slitt i mange år. Jeg er helt overbevist om at man setter mye større pris på det da og verdsetter det man har.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR