Kutt ut næringsoppgaven ved lav inntekt

2

Har du en næringsinntekt på mindre enn 50.000kr. i året kan du fra og med skatteåret 2009 slippe å levere næringsoppgave, men føre inntekten direkte inn i selvangivelsen. Det er imidlertid viktig å merke seg at dette ikke endrer noe på reglene for regnskapsførsel. Du må med andre ord føre regnskapet etter samme prinsipper og rutiner som tidligere.

Tiltaket er et ledd i Skatteetatens mål om å redusere skjemaveldet for næringslivet og ikke gjøre skatteyterens rapporteringsplikt mer komplisert enn nødvendig.

2 KOMMENTARER

  1. Dette er jo forsåvidt et bra tiltak fra myndighetene, men dessverre skorter det ikke på andre skjemaer. Dessuten er mindre enn 50 000 kroner i året for lite til å gidde å drive foretak, i alle fall dersom vi snakker om en heltidsgesjeft.

    Vil ellers takke for et flott nettsted, synes du gjør en god jobb her.

  2. Jeg er hjertens enig. Dette har ingen praktisk betydning men er noe regjeringen har gjort for å kunne slå seg selv på brystet og skryte av at de har redusert den byråkratiske byrden for små bedrifter.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR