En ensom tilværelse som selvstendig næringsdrivende

2

[ad#ad-1]Det å være selvstendig næringsdrivende uten noen ansatte eller kollegaer å støtte seg til, kan være en ensom affære. Noen trives bra i sitt eget selskap men for mange er det å ha gode kollegaer og folk rundt seg i arbeidstiden et av de største savnene når man driver for seg selv. Det finnes imidlertid håp og relativt enkle grep som gjør arbeidsdagen mer sosial.

Jeg skal her komme med et par tips og ideer til hvordan man kan få litt folk og liv rundt seg, også selvom man jobber alene i eget selskap. Tipsene er i høy grad subjektive og den eneste som kan fortelle deg hva som funker for deg, er deg selv.

(1) Flytt inn i et kontorfellesskap
Sitter du alene på hjemmekontoret og driver bedriften din? Da er sjansen høy for at det kan føles ensomt til tider samtidig som det kanskje er vanskelig å skille jobb og privatliv. Rundt omkring i landet finnes det kontorfellesskap for selvstendige næringsdrivende. Felles for disse er stort sett alltid at du disponerer et kontor eller en arbeidsplass og får tilgang til fellesområder, møterom, etc. Dette er naturligvis kjekt, men det viktigste er at du får folk rundt deg. Man skal ikke undervurdere effekten av å ha noen å spise lunsj sammen med og drikke en kopp kaffe med om morgenen.

(2) Legg kundemøter til lunsjen
Kanskje ikke alltid så enkelt å få til, men å møte en kunde eller samarbeidspartner over en hyggelig lunsj kan være et bra sosialt avbrekk fra singlelivet på kontoret.

(3) Kom deg ut når arbeidsdagen er over
Det er lett å bli oppslukt av arbeidet når man til de grader brenner for det man holder på med, men dette er ikke akkurat positivt for ditt sosiale liv. Prøv å sette grenser for hvor lenge du skal jobbe, minst et par dager i uken og sørg for å kom deg ut etter jobb på disse dagene. Delta i fritidsaktiviteter, tilbring tid med venner og familie eller gjør andre sosiale ting.

(4) Bygg et nettverk av likesinnede
Få kontakt med andre selvstendige næringsdrivende i ditt område og delta på faglige og sosiale aktiviteter. Mange plasser finnes det nettverksgrupper som holder månedlige samlinger, middager, foredrag, etc. Dette er ikke bare et bra sosialt avbrekk fra hverdagen, men også et ypperlig sted å skape nye kontakter og få ny inspirasjon og giv.

2 KOMMENTARER

  1. Jeg kan også varmt anbefale at flytte ind i et kontorfællesskab. Dette gjorde jeg også da jeg kom til Norge. Efter at have arbejdet hjemmefra det første stykke tid, følte jeg mig, præcis som du skriver, ensom. Jeg fik kontor i et kontorfællesskab hos http://www.regus.no/ og det har fungeret rigtig godt for mig. Der er en professionel stemning, og jeg har fået en masse inputs fra andre der sidder her, som jeg helt sikkert ikke havde fået, hvis jeg var blevet derhjemme.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR