Tre tips for en effektiv arbeidsdag

0

effektivDet er skrevet metervis av bøker om hvordan du blir mer effektiv på jobben, og det er vel ikke få foredragsholdere og selvlærte «coachere» som har tjent seg rike på å fortelle oss hvordan vi bør jobbe. Personlig har jeg ikke sansen for veldig mye av dette, men det svenske nettstedet Chef.se kommer med tre enkle tips, som kanskje har noe for seg:

Maks tre oppgaver om dagen
Kanskje ikke alltid like enkelt å gjennomføre, men som en tommefingerregel skal du velge ut tre oppgaver som du prioriterer i dag. Noter dem på en merkelapp og ha den synlig på pulten. Ved bare å skrive ned tre oppgaver virker listen ikke uoverkommelig og mentalt skal det derfor bli enklere å gjennomføre oppgavene.

Steng innboksen
Du har sikkert hørt dette hundrede ganger før; Eposten har en tendens til å stjele mye oppmerksomhet fra ting som er viktigere her og nå. Mentalt bruker du tid på å omstille deg mellom oppgaver, så det å svare på en epost, som egentlig bare tar 30 sekunder, tar kanskje i praksis 5 minutter. Tillat deg selv en time eller to uavbrutt arbeidstid, uten forstyrrende epost.

Ta et møte med deg selv.
Ja, det høres rart ut, noe det sikkert også er, men uansett; Sett av 15-20 minutter i løpet av dagen til et møte med deg selv. Har du mulighet så ta gjerne møtet et annet sted enn på kontoret ditt, f.eks. i et møterom, eller hvis du jobber hjemmefra, f.eks. på kjøkkenet. Det viktigste er at du får sitte for deg selv uten å bli distrahert og forstyrt. Ta med listen over alle uferdige oppgaver du har på planen. Tenk igjennom hva du har fått gjort så langt og hva du vil rekke resten av dagen, uken eller måneden. Dette vil hjelpe deg å få en forståelse for hva du egentlig bruker tiden til og forhåpentligvis hjelpe deg å jobbe mer effektivt.

Kilde: Chef.se

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR