Pass deg for Nettkatalogen.no og andre kataloghaier

301

Katalogbransjen har i beste fall et frynsete rykte, med mange useriøse aktører og salgsmetoder som går langt ut over hva loven tillater. Nettkatalogen.no er en slik katalogside på Internett. Selskapet bak liker å fremstå som seriøse, bl.a. Ved å være medlem av bransjeforeningen for katalogtjenester, Trygg Katalog.

Ikke desto mindre mottok jeg her om dagen en faktura på en oppføring på Nettkatalogen.no. Slike oppføringer er for langt de fleste næringsdrivende tett på verdiløs, og jeg har selvsagt aldri bestilt en slik kataloglisting. Faktisk har jeg aldri vært i kontakt med noen selger fra Nettkatalogen.no, ganske enkelt fordi jeg konsekvent ikke tar telefonen når de ringer. Dette stopper allikevel ikke Nettkatalogen fra å sende meg en faktura, som attpåtil hadde en betalingsfrist på 3 dager.

Dette er ikke første gang jeg mottar liksom fakturaer fra diverse kataloghaier. Fakturaen fra Nettkatalogen.no skiller seg imidlertid ut på flere punkt:

– Fakturaen er utsendt av Lindorff, på vegne av Nettkatalogen.

– Det står ingen steder på fakturaen at dette er en frivillig oppføring eller at det er frivillig om man ønsker å betale kravet.

– Det mest spesielle er imidlertid beløpet størrelse; 123kr. og 75 ører. Der de fleste kataloghaier flesker til å sender ut krav på 5-10.000kr. Satser Nettkatalogen på at det er større sjanse for at mottaker betaler uten å bry seg, hvis beløpet er lite og ubetydelig. Taktikken er vel den at det er bedre butikk om 1.000 betaler deg 100kr. hver, enn om 10 bedrifter betaler deg 5.000kr. Hver.

Det kan selvsagt være en feil som har gjort at jeg har mottatt dette kravet fra Nettkatalogen.no. Men ærlig talt; Hvor mange næringsdrivende fakturerer en ukjent bedrift de aldri har vært i kontakt med, ved en feil? Jeg velger å tro at dette er gjort med fult overlegg fra Nettkatalogen sin side, og det føyer seg inn i rekken av eksempler på elendig forretningsskikk hos slike katalogselskaper.

301 KOMMENTARER

  1. Går fakturaene faktisk til inkasso? Fakturaer kommer etter faktisk oppsigelse.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR